11 Mayıs 2017 Perşembe

İHA'nın Zararlı Kullanım Alanları

Bunlar faydalı yanları bi de anamızı ağlatan ya da ağlatacak olan yanları var. Zaten başta da insansız hava aracı diyince eminim hepinizin aklına Afganistan, Suriye, Irak falan geldi. Bunların da gelmesi doğal çünkü ilk kullanım alanı hep askeri alanda olmuş. Kasım 2002’de kullanılan bu araçlar Yemen’de 6 El-Kaide şüphelisini öldürmüş. Sayı her geçen yıl daha da artmış ve 2008’de sadece Pakistan’da 2200’ün üzerinde kişiyi öldürmüş.
Terörist üyelerini öldürmesi iyi gibi gözükse de çok sayıda masum insan da ölmüş o ayrı bi konu.
Geçen yıllarda ise drone ile Angela Merkel’in konuşmasını kayıt yapan biri daha sonra cihazı yavaşça Angela Merkel’in önüne indirmiş. Buraya kadar her şey iyi. Ancak bu cihazlar gelecekte insansız kamikaze görevi görebilirler.
Son olarak dikkatimi çeken başka bir haber gördüm. Drone olayına uyuşturucu mafyaları da el atmış. Bir olaya porno sektörü ve mafya el atıyorsa o iş tutar. Dronelara uyuşturucu yerleştirmişler ancak cihaz bir süpermarkete çarpmış. 
Serdar Kuzuloğlu’nun bir yazısında gördüğüm üzere askeri dronelar kuş hatta sinek kadar küçülmüşler. Yani eve giren sinek boyutundaki dronelar hem ses kaydı yapabilecek hem de video çekebilecek.


BARIŞCAN AVCI - 2016691004  ELEKTRONİK HABERLEŞME TEKNOLOJİSİ